FRANK WOUTERS

Frank Wouters (°1963) heeft rechten gestudeerd (KUL 1987 cum laude), maar heeft naam gemaakt als strategisch marketeer. Na een internationale blitzcarrière bij Unilever, begon hij zelfstandig marketingadvies te geven in de jaren 90.

Hij is bekend om zijn onconventionele aanpak waarbij hij vertrekt vanuit de bestaansreden van een product, dienst of bedrijf en dat via een stel strikte regels uitbouwt tot een concept.

Vooral sinds zijn boek De Bedrijfsnar (1e druk 2001, inmiddels 5e druk 2019), de eerste business novel in het Nederlandse taalgebied, kent hij fanatieke aanhangers van zijn daarin geformuleerde marketingtheorie.

In 2014 schreef hij het standaardwerk over zijn inzichten Honshitsu, de essentie van marketing/de marketing van de essentie. Het boek werd genomineerd als marketingboek van het jaar in Nederland.

Met zijn bedrijf De Merksmederij begeleidt hij bedrijven naar een sterke bestaansreden en zorgt hij dat het concept zuiver wordt doorgevoerd in organisatie en communicatie. Omdat zijn theorie zo fundamenteel is, boekt hij succes met zowel kleine bedrijven als multinationals.

Frank Wouters & Bill Gates